Slaapzak wassen

Je slaapzak wassen na ieder gebruik is niet aan te raden. Mocht je slaapzak toch vervuild zijn probeer dan eerst de vlekken te verwijderen met lauw water en een doek. Wanneer je slaapzak toch dient gewassen te worden kan je dit zelf doen in de wasmachine maar lees dan eerst aandachtig de wasvoorschriften.

 

Slaapzak wassen


Gebruik voor het wassen een gewoon vloeibaar wasmiddel maar gebruik slechts ⅓ van de normale dosis. Het gebruik van een alkalivrije zeep zoals Nikwax of Grangers zal de ademende werking herstellen, en de waterafparelende structuur niet aantasten. Was steeds op lage temperatuur max. 30ºc en laat voldoende spoelen. Gebruik bij slaapzakken gevuld met dons een special dons wasmiddel.

 

Slaapzak drogen


Het drogen van de slaapzak doet u best door deze op te hangen en regelmatig te draaien. Wanneer je de slaapzak gaat drogen in de droogtrommel doe dit dan op lage temperatuur en voeg enkel tennisballen toe om de vulling op te kloppen. Neem voldoende tijd om de slaapzak te laten drogen, de buitenzijde kan droog aanvoelen maar de vulling kan nog vochtig zijn.

Plaats een reactie