Lingerie wassen

Lingerie wassen


Lingerie wassen, meestal wordt er aangeraden om lingerie met de hand te wassen, maar hoe bepaal je de juiste temperatuur van het water of de juiste dosering van het wasmiddel. Daarom staat een handwas niet altijd voor het beste resultaat. Wil jij je lingerie wassen in de wasmachine dan is dit mogelijk wanneer je rekening houdt met een aantal zaken.

 

Wassen


Vooral eer je gaat wassen sluit je de haakjes en sorteer je op kleur. Om je lingerie tijdens het wassen te beschermen maak je gebruik van een waszakje. Gebruik een fijnwasmiddel en gebruik slechts een kleine hoeveelheid. Gebruik geen anti-vlekkenmiddel of producten om zoals bleekmiddel om je was witter te maken. Kies indien beschikbaar voor een fijn wasprogramma en kies anders een programma van maximum 30ยบ en een laag toerental tijdens centrifugeren. kies je toch voor een handwas wees dan voorzichtig en ga je beha niet te fel uitwringen.

 

Drogen


lingerie is niet bestand tegen het drogen op hoge temperaturen. Wanneer je dit toch doet kan de stof gaan wollen, kunnen de kleuren vervagen en kan de elasticiteit sneller verminderen. Bijna alle merken zullen je dan ook afraden om lingerie te drogen in de droogkast.

Als je lingerie gaat drogen doe je dit door je lingerie op een droogrek te leggen. Wanneer je je beha gaat ophangen kan deze gaan uitrekken door het gewicht van het vocht dat zich in de beha bevindt. laat verder je lingerie niet drogen op de verwarming of in de zon.

Plaats een reactie